Közvetlen környezetünk s ételeink oly mértékben érintettek a mérgektől, hogy művészet kikerülni valamennyi „aknát”. A bolti, gyorséttermi ételek, az ivóvíz, a tisztálkodási és takarítószereink, de még a levegő is jelentős mértékben vegyi anyagokkal szennyezettek, mely a testünkbe jutva diszfunkciókat, végül degeneratív betegségeket okozhatnak.
Ezek az ártalmak természetesen nem hagyják érintetlenül a produktív szerveinket sem, hiszen drámai módon rontja mind a női, mind a férfi termékenységet.
Milyen fő forrásokból érnek el minket a vegyszerek?
A levegő, a vizek szennyezéséért elsősorban az ipar és az kőolajra épülő közlekedés tehető felelőssé, de az ételeink vegyi anyagokkal, vegyszerekkel való „teletömködését”
– elsősorban a permet- és rovarirtó szereket használó mezőgazdaságon,
– illetve a különféle állományjavító, szinező és ízjavító, illetve tartósítószereket alkalmazó élelmiszeriparon kérhetjük számon.
A vegyi ipar azonban még ennél sokkal nagyobb területeket fed le:
– a tisztítószerek (mosóporok, öblítőszerek, takarítószerek, spray-k garmadája) révén, vagy a
– tisztálkodásunk során használt szerek (tusfürdők, samponok, folyékony szappanok, testápolók, kozmetikumok),
– sőt a smikek révén tucatszámra tesszük ki magunkat a különféle vegyi anyagoknak, melyek a bőrünkkel érintkezve jutnak a szervezetünkbe.
De ha már a forrásokról beszélünk, ne menjünk el szó nélkül:
– a gyógyszerekről,
– valamint a multivitamin készítményekről sem, melyek a hatóanyagok mellett számos egyéb vegyi anyagot tartalmaznak.
Az említett forrásokból olyan mennyiségű vegyszeráradat ér el bennünket, hogy a dohányzásból származó káros gázok szinte eltörpülnek, pedig egészségromboló hatásuk nem lebecsülendő.
Forrás: http://www.happywoman.hu
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: