HappyWoman

Alumínium – hétköznapi mérgezéseink

 

Chris Exley, a Keele University professzora 1984 óta kutatja az alumínium hatását az emberi szervezetre. Nem köntörfalazott, amikor összegezte a tapasztalatait: „Szoros összefüggés van az alumíniummal érintkező emberiség és az Alzheimer-kór között az elmúlt fél évszázadban vagy még régebb óta”. Cikksorozatunkban végig vesszük az alumíniummérgezés hétköznapi forrásait és a méregtelenítés módjait.

 

Dr. Exley nincs egyedül, hiszen egyre több tudós állítja: van összefüggés az alumíniummérgezés és az autizmus, a különböző rák fajták, a demencia, a depresszió, az izomgyengeség, illetve az Alzheimer- és Parkinsor-kór között is.

 

Hogyan működik az alumínium bennünk?

 

Sajnálatos módon az alumínium egyből az agyunkba jut és ott raktározódik. Eközben pusztítják az idegsejtjeinket, ami degeneratív betegségekhez vezethet. Ezek közül a legrosszabb fajta az Alzheimer-kór, de az autizmussal is összefüggésbe hozható. Természetesen minél nagyobb mennyiségben és minél hosszabb ideig van a testünkben az alumínium, annál nagyobb pusztítást végez.

 

Mit tehetünk?

Hogyan akadályozhatjuk meg, hogy bejusson a szervezetünkbe az alumínium? Ez jó kérdés, tekintettel arra, hogy körbe vesz bennünket a hétköznapokban.

 

De mindig tehetünk valamit:

 

1,  Ne használjunk olyan tárgyat, anyagokat, melyek alumíniumot tartalmaznak:

– Ilyen lehet a dezodor, némely naptej, testápoló, sampon,
– teflonbevonatú edények, aluminíum edények, kukták, kávéfőző, vízforraló,
– vagy maga az alufólia,
– dobozos gyümölcslevek belső borítása,
– konzerves doboz
– oltások,

 

2, Nézzünk körül a konyhában – keresd az alumíniumot!

Az alumíniummérgezés jellemzően nem kívülről ránk törő „ellenség” – ellenkezőleg, teli-tele van vele a közvetlen környezetünk: a konyhában, a fürdőszobában.

Most következő összeállításunkból látni fogja minden kedves Olvasó, hogy leginkább mi magunk mérgezzük magunkat alumíniummal!

A leggyakoribb érintkezésünk az alumíniummal akkor lehet, amikor dobozos üdítőket, vagy gyümölcslevet iszunk, hiszen a doboz belső felét borító anyag tartalmazza többek között ezt a fémet.

Hasonlóan hétköznapi szinten érintkezünk alumíniummal, például az edényeinken keresztül. Még mindig sok alumínium edény, fazék, lábas, kukta található a konyhákban – ami elég nagy probléma.  Gondoljunk bele, hogy a főzés során a magas hőmérséklet hatására oldódni kezd és belekerül az ételbe az alumínium. Úgy vélem, itt az ideje átvizsgálni az edényeinket.

– Hasonló a helyzet az alufóliával, ha sütéshez használjuk, hiszen az igen magas, 150-220 fokos hőség szintén kioldódást kezdeményez, mely egyenesen az ebédünkbe kerül.

– Egy tanulmányból kiderült, hogy alumínium edényben, vagy alufóliával sütött ételekben ugrásszerűen megnő az alumínium szint. Ha vöröshúst sütünk ilyen körülmények között, 90-380 %-kal, ha csirkét, 75-210%-kal magasabb az alumínium szintje! Általánosságban elmondható: minél tovább és minél magasabb hőmérsékleten sütjük, főzzük az ételt, annál több alumínium oldódik ki és kerül az ételeinkbe!

 

Mennyivel egészségesebb, ha lefedhető jénai vagy kerámia tálban sütjünk a húsokat, stb, melyekből semmilyen káros anyag nem kerül a környezetbe.

Szintén hétköznapi konyhai kellékünk a kávéfőző. Nos, főleg, a kotyogók, de lehetnek komolyabb szerkezetek is, gyakran alumíniumból készülnek és ugyanaz a gond velük, mint az edényekkel. A kávéfőzés során keletkező magas hőmérséklet miatt oldódik az alumínium, amit aztán kevés tejjel és cukorral beszürcsölgetünk…

– Nem is gondoljuk, hogy a konzervek is alumíniumforrások. Sajnos hosszú tárolás alatt részben kioldódhat a termékbe – emiatt érzünk gyakran fémes ízt egy befőtt vagy löncshús elfogyasztásakor.

– Érthetetlen módon még mindig tesznek alumíniumot a legtöbb dezodorba – főleg a nagymárkás cégek termékeiben találjuk meg. Ma már, ha keresni is kell, de található elvétve alumíniummentes dezodor.

Oltások. Még inkább érthetetlen, hogy oltásokba miért tesznek fémeket! Nem csak alumíniumot, hanem nehézfémeket is, mint például ólmot, melyek bizonyítottan rendkívüli károkat okoznak az emberi szervezetben. Ha érti valaki ezt, magyarázza el nekem, legyen kedves!

– És ez még mindig nem minden! Sajnálatos módon az alumínium előfordulhat még egyes gyógyszerekben, szinezékekben, más adalékanyagokban is.

– De előfordul egyes fogkrémekben, testápolókban, naptejekben vagy samponokban is.

 

3, Szelektálni, kidobálni

 

Látva, mennyire körbevesznek bennünket az alumíniummérgezés forrásai, mennyire a hétköznapjaink részesei lettek, érdemes volna átgondolnunk, mit tudunk változtatni. Például akár kiválogatni – sőt kidobálni – azokat az edényeket, kuktákat, kávéfőzőket, evőeszközöket, vízforralókat, melyek alumíniumból készültek.

– És hagyományos zománcos edényeket, tetővel rendelkező jénai sütőformákat használni – hiszen ezekből nem oldódik ki semmilyen káros anyag.
– Úgy vélem, könnyű nélkülözni az étrendünkből a konzerveket, dobozos gyümölcsleveleket, hiszen készíthetünk mi magunk frissen facsart, turmixolt leveket és pástétomokat is, melyek egyáltalán nem tartalmaznak semmilyen adalékanyagokat, tartósítószerek.
– Szintén érdemes radikálisnak lenni a dezodorok, naptejek, testápolók, samponok vonatkozásában is, hiszen köztudottan a bőrünkön keresztül nagy hatásfokkal jutnak be a szervezetünkbe az anyagok.

 

Ha érdekel, milyen módon szabadulhatsz meg a testedbe jutott alumíniummal, olvasd el a cikkünk második részét is itt:  http://www.happywoman.hu/aluminium-meregtelenites/

 


Forrás: www.happywoman.hu

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!