HappyWoman

Bió a jó!

 

A bió vagy az ökológiai gazdálkodásból származó élelmiszerek talán még mindig a luxus kategóriába számítanak, hiszen kissé drágábbak a kommersz társaikhoz képest. Az ár azonban ebbe az esetben ne vezessen bennünket, hiszen ha bió élelmiszert vásárolunk, valójában jóval többet kapunk pénzünkért.

 

Nézzünk néhány pozitívum érvet, mely segíthet a bió térfelére dönteni a mérleg serpenyőjét.

 

1, A kevesebb több  

Minden egyes vizsgálat bebizonyította, hogy a bió, vagy az ökológiai gazdálkodásból származó zöldségek, gyümölcsök, sőt hús és tejtermékek jóval több vitamint, ásványi anyagot tartalmaznak, mint a mára hagyományos gazdálkodásnak betudott permetszerrel, műtrágyával megtermelt és adalékanyagokkal előállított élelmiszerek.

Így tehát a bió egyszerűen jobb, értékesebb és finomabb is. Elég tehát kevesebbet fogyasztani belőlük, és a szervezetünk jóval több értékes anyagokhoz jut hozzá.

Ami tehát látszólag drágább, az valójában olcsóbb.

 

2, Sokkal több az antioxidáns a bióban  

 

A bió élelmiszerek egyszerűbben jobbak – ami azt is bizonyítja, hogy jóval több antioxidánst tartalmaznak, mint a boltban kapható kommersz ételek.

A British Journal of Nutrition című lapban publikált tanulmányban megerősítették, hogy az organikus körülmények között „felnőtt” zöldségekben, gyümölcsökben magasabb az antioxidáns szint.

Kiderült, hogy a bió zöldségekkel, gyümölcsökkel, gabonával, magokkal annyival több az antioxidánst tudunk bevinni a szervezetünkbe, mintha még 1 vagy 2 extra adagot ettünk volna belőlük!

 

Miért annyira jó nekünk az antioxidáns

 

Az antioxidánsok nélkülözhetetlenek a testünk egészséges működéséhez. Étrendünket ezért ennek megfelelően kell összeállítanunk.

Az antioxidánsok többek között azért is fontosak, mert védik a sejtjeinket a szabadgyökök káros hatásaitól, illetve a védik sejtek DNA-jukat.

Ezek a szerepük minden esetben fontosak, azonban korunkban, amikor a daganatos megbetegedések szinte már járványszerűen vannak jelen, különös jelentőséggel bírnak.

De az antioxidánsok a gyermeket tervező párok számára is nagyon fontos, hiszen a DNS-ket hordozó ivarsejtjeink termeléséhez, egészségéhez alapvető az egészséges táplálkozás, ezen belül a bió, öko ételek bőséges fogyasztása.

 

Forrás: www.happywoman.hu

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!